Julkaistu: 24.08.2017 00.00

Jalkapallo-olosuhteiden kehittäminen Ylivieskassa

Tekonurmi nostaa Safarin käyttöastetta ja pidentää kautta merkittävästi molemmista päistä. Tarve jalkapallon talviharjoittelun mahdollistavalla sisähallille on silti edelleen huutava.

FC Ylivieska ja ylivieskalainen jalkapalloväki ottivat ilolla ja tyytyväisyydellä vastaan kaupunginhallituksen päätöksen edistää kaupunkimme jalkapallo-olosuhteita muuttamalla Safarin nurmikenttä tekonurmikentäksi. Näin kentän käytettävyys pallolajien tarpeisiin paranee jättiaskeleen ja kapasiteetti monikymmenkertaistuu – ylläpitokustannusten samalla pienetessä. Koko jalkapalloyhteisö lapsista aikuisiin toivoo kaupunginvaltuuston myönteistä päätöstä asialle 4.9. kokouksessaan.

Ylivieskan kaupungin liikunta- ja urheiluolosuhteiden kehittäminen on saanut uudenalaista osaamista ja vauhtia kaupungin perustettua ja täytettyä liikuntatoimen johtajan tehtävän talvella. Tämän myötä on syntynyt myös pitkän tähtäimen suunnitelma liikuntapaikkojen kehittämiseen, mikä on tärkeää kasvavan kaupungin imago- ja vetovoimatekijöiden kannalta.

Jalkapalloväki haluaa olosuhdekehitykseen sisältyvän aikanaan myös tekonurmipohjaisen sisähallin talven harjoittelutarpeisiin. Tällä viikolla julkisuuteen tullut yksityinen palloiluhallihanke ei toteutukseltaan, kooltaan ja alustaltaan tätä tarvetta täytä, vaan on väliaikaisratkaisu tuoden lähinnä helpotusta kaupungissa olevaan akuuttiin sisäsalitarpeeseen. Varsinasta jalkapalloharjoittelua halli ei mahdollista. Tämä ei ole tullut esille viime päivien palloiluhallia käsittelevissä kirjoituksissa ja sen haluamme osaltaan tämän tiedonannon pohjalta oikaista.

Keskeisessä roolissa Ylivieskan kaupungin pitkän tähtäimen suunnitelmaa on erittäin akuutti tarve kouluverkon ja koulukiinteistöjen uudistamiseen. Sillä on suora vaikutuksensa liikuntapaikkarakentamiseen. Liikuntalautakunta on osaltaan linjannut, että vallitsevassa tilanteessa keskeisintä on turvata lasten ja nuorten liikkuminen, olivat he sitten koululiikunnassa, varhaiskasvatuksessa tai seurassa. Tästä näkökulmasta on tärkeä tarkastella mahdollista jalkapallon sisähallin toteutusta myös osana uusien koulukiinteistöjen ratkaisuja.

FC Ylivieska ja jalkapalloväki laajasti haluavat antaa kaiken tukensa kaupungin olosuhdekehitykselle Safarin rakentumisen myötä.


Seuran uusimmat