Next Year Cup pelattu
Julkaistu: 18.09.2017 00.00

Perinteinen Next Year Cup järjestettiin viime viikonloppuna. Tänä vuonna turnaukseen osallistui 53 joukkuetta, mikä tarkoitti arviolta noin 600 pelaajaa, 100 toimihenkilöä ja 1000 kannustajaa/katsojaa. Kauimmat vieraat tulivat Jyväskylän seudulta. Turnauksen ideana on seuraavan vuoden säännöillä pelaaminen eli mukana ovat ne ikäluokat, joissa säännöt muuttuvat seuraavalle kaudelle. Näin ollen sarjoja oli viisi: 11v11 -peliin siirtyvät P04 ja T04, 8v8-pelissä puolen kentän paitsioon siirtyvä P06 sekä 8v8 -peliin pieneltä kentältä hyppäävät P08 ja T08. Ison kentän pelit sekä T08 -sarja pelattiin keskustan kentillä, P06- ja P08-sarjat raviradan kentillä. Ravikeskus Keskinen toimi samalla myös turnauskeskuksena. Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa järjestetty myös koulumajoitus, sillä Lapuan Virkiän P04-joukkue majoittui Rannan koululla.

Koko kesäkausi on ollut säiden puolesta poikkeuksellinen eikä ilmojenhaltija antanut armoa myöskään syysturnauksen alla. Viikolla nimittäin satoi useana päivänä ja vielä turnauksen aattopäivänäkin niin, että raviradan kenttien viivat piti vahvistaa vielä ennen pelejä varhain lauantaiaamuna. Vaikka harmaata oli niin sateet jäivät lopulta pelipäivien aikana vähäisiksi. Ja näin ollen pelikentätkin kestivät vähintäänkin kohtuullisesti. Turnaus onnistui sekä järjestelyjen että pelien osalta hienosti, sillä joukkueet lähtivät lähes poikkeuksetta kotimatkalle tyytyväisin ilmein ja monta kokemusta rikkaampina. Osalla mukaan matkasi myös turnauksen palkintopokaali.

Turnaus oli urheilullisesti menestys myös järjestävälle seuralle. Sarjojen voitosta annettavista upeista kiertopalkinnoista kaksi jäi Ylivieskaan, sillä sekä 04-pojat että 04-tytöt voittivat sarjansa. Muista kolmesta sarjasta irtosivat kakkossijat eli nekin menivät enemmän kuin hienosti. Mahtavasta seurahengestä kertoivat osaltaan myös turnausjärjestelyissä läpi viikonlopun uurastaneet talkoolaiset - ilman heitä turnauksen toteuttaminen ei olisi mahdollista. Turnauskoneisto käy seuraavaksi läpi turnauksen kokemukset ja palautteet. Niiden pohjalta lähdetään suunnittelemaan seuraavaa ponnistusta eli toukokuussa 2018 pelattavaa Ylivieska Cupia.

FC Ylivieska onnittelee kaikkia mitalisteja (lista alla), kiittää lämpimästi jokaista osallistunutta joukkuetta ja toivottaa kaikki tervetulleeksi toukokuun turnaukseen!