Seuran katse vahvasti eteenpäin
Julkaistu: 01.06.2017 00.00

Seuran katse vahvasti eteenpäin

FC Ylivieskan ylimääräinen yleiskokous pidettiin 31.5. Rannan koululla. Kokouksessa vedettiin yhteen seuran käynnistämisvaihe, käsiteltiin toiminta- ja taloussunnitelma sekä valittiin seuran hallitus.

Käynnistämisvaiheen keskeisin tavoite oli junioritoiminnan katkoton jatkuminen, minkä todettiin toteutuneen hyvin. Seuralla on 14 juniori-ikäluokkaa, jotka pelaavat kesän piirisarjoja kaikkiaan 20 joukkueen voimin. Myös taito- ja kykykoulut käynnistyivät helmikuussa. Lisenssipelaajien määrät ovat edelleen kasvussa, sillä etenkin nuorimpiin ikäluokkiin on tullut kevään aikana uusia pelaajia. Erinomainen näyte seuran vapaaehtoistyön voimasta oli toukokuun Ylivieska Cup, joka toteutettiin suurempana kuin koskaan aiemmin. Aikuisjoukkueiden osalta toiminta käynnistyi varsinaisesti kevättalvella ja Keski-Pohjanmaan piirin Seiskaa pelataan nyt kahden joukkueen – edustus ja II-joukkue – toimesta. Keskeisten sidosryhmien kuten Palloliiton, Keski-Pohjanmaan piirin ja Ylivieskan kaupungin kanssa on saatu alkuvuoden aikana hyvä toimiva keskusteluyhteys.

Keskeisiksi kehityskohteiksi tunnistettiin junioritoiminnan laatutekijöiden edelleen kehittäminen – ml. valmennuksen resursointi, koulutukset ja yhtenäiset toimintamallit – sekä strategian laatiminen edustusjoukkueen sekä laajemmin aikuisjoukkueiden toiminnan kehittämiseksi. Kokonaisuuden on oltava yhtenäinen eli junioritoiminnan kautta tuotetaan laadukasta pelaajamassaa, jolle puolestaan aikuisjoukkueet voivat tarjota tärkeän etapin pelaajapolulla. Lisäksi isona asiana nähdään olosuhdeasiat, joiden kehittämiseksi ponnistellaan hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa.

Seuran hallituksella on tärkeä rooli arjen toiminnan kehittämisessä ja seuran strategian työstämisessä. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Raisa Nivala. Hallituksessa jatkavat Heikki Isokääntä, Petri Kinnunen, Marko Myllykangas ja Hannele Perkkiö. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Mikael Nivala ja Tomi Poutiainen. Lisäksi hallituksen kokoonpanoon kuuluu automaattisesti juniorijaoston puheenjohtaja.

Nyt valitussa hallituksessa löytyy valmennuskokemusta sekä osaamista niin käytännön juniorityöstä, edustusjalkapallosta kuin yrityselämästä. Keskeistä on myös huomata, että mukana on koko ylivieskalaisen jalkapallon junioripolun läpikäyneitä pelaajia.

Seuran uusimmat