28
HUH
11.55
D-pojat 06, Jokiedu Cup

FC Folk - FC Y   2 - 0

Nivalan tekonurmi, kenttä 2

Kolmannessa ottelussa kohdattiin FC Folkin 05-joukkue. Toki kokoonpanossa muutama 06-ikäinenkin oli. Meidän tiimistä Folk -pelit ovat aina mielenkiintoisia mutta varmasti haastavia paikkoja Veetille. Ovathan pelaajat Veetin pitkäaikaisia pelikavereita ja talvikauden poika pelasi heidän kanssaa futsalin piirisarjaa.

Folkin pelissä ei sinällään ollut taktisesti mitään yllättävää. Pääasiallinen tehtävä on toimittaa pallo kärjessä kyttäävälle isolle ja nopealle maaliruisku Jimi Jokelalle. Paras lääke on estää nuo syötöt heti alkuunsa eli prässätä aktiivisesti ja ottaa tila Folkin pelinrakentelulta pois. Puhtaassa fysiikassa häviämme selvästi pienikokoisempana joukkueena selvästi.

Juuri huonompaa pelin alkua ei voisi saada: Meidän aloituksestamme pallo pelattiin puolustukselle. Siellä tuli yksi huono poikittaisisyöttö ja PUM - Jimi nappasi marjan ja ampui sen varmasti maalissa olleen Villen taakse. Peli oli Folkille 1-0 ennenkuin se juuri oli ehtinyt edes alkaa. Poikien kantti on kuitenkin koventunut eikä nopean takaiskumaalin annettu lannistaa. Peliä lähdettiin rakentamaan oman pelitavan mukaisesti ja otettiin selkeä pallonhallinta. Tässä pelissä päästiin jo paikoillekin, mutta vastustajan maalivahti ja puolustus onnistui tilanteet selvittämään. Kesken vahvan painostuksen Jokela karkasi puolesta kentästä puhtaaseen läpiajoon ja peli oli 2-0. Vielä tämänkin jälkeen pojat äityivät hyvään hyökkäyspään ralliin, mutta niin vain jäi maalisarakkeeseen nolla hyvistä yrityksistä huolimatta. Yksi parhaista paikoista oli Herkon oikealta kakkospallosta tälläämä laukaus, joka viuhui vain hiukan vasemman tolpan ohi.

Fyysistä isompaa vastustajaa vastaan ei selvitty mustelmitta. Ville sai maalilla ottelun loppuvaihessa kolhun Jimi Jokelan pelattua tilanteen loppuun saakka ehkä turhankin fyysisesti. Herkko meni maalilla hoitamaan ottelun loppuun ja Ville palasi kentälle taas seuraavaan peliin. Lisäksi Eetu otti osumaa oikeassa laidassa saatuaan nopeassa tilanteessa vastustajan napeista selkäänsä. Eli kyllä ne kaksi vaihtopelaajaa hyvä asia olivat, muuten oltaisiin ottelun loppu pelattu vajaalla.

Kaiken kaikkiaan jälleen tappiosta huolimatta hyvä peli, jossa mentiin päivälle sovittujen teesien mukaan. Pallonhallinta meillä ja pelinrakentelu parempaa kuin edellisessä pelissä. Tämä on ainoa järkevä tapa kehittää joukkueen peliä ja rakentaa tulevaisuuteen. FC Folk voitti lopulta koko turnauksen, joten poikien pelillisestä ilmeessä tässä ottelussa ja koko turnauksessa voi olla todella ylpeä. Olimme selvästi pelaavin ja taitavin joukkue turnauksessa emmekä hakeneet yksittäisten ottelujen voittoa keinolla millä hyvänsä.

Maalivahti: Kokko Ville

Tilastot
FC Folk

2 - 0

(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista