Edustus, Kuutonen

Oulaisten Huima - FC Y   1 - 4

Nivalan tekonurmi

FC Ylivieska kaatoi Oulaisten Huiman harjoitusottelussa

FC Ylivieskan edustusjoukkue haastoi harjoitusottelussa ensi kaudella kaksi sarjatasoa ylempänä pelaavan Oulaisten Huiman. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Oulaisten Huiman uutena päävalmentajana toimi FC YPA -ikoni ja viime kaudella FC Ylivieskan paidassa pelannut Dragan Pejic.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäiset 10 minuuttia ottelua hallitsi Oulaisten Huima. Pienestä painostuksesta huolimatta Tuomas Mäkikauppila tuikkasi pallon maaliin ottelun 8. minuutilla. Ensimmäisen maalin jälkeen FC Ylivieska otti ottelussa isännän otteen.

Pallon hallinnan siirryttyä keltapaidoille Huima kuitenkin tasoitti, kun pelikellossa oli 24 minuuttia. Samaisissa 1-1 lukemissa siirryttiin puoliajalle.

Toisella puoliajalla FC Ylivieska painoi kaasua ja sai pallon hallinnallaan väsytettyä Oulaisten huiman. Mika Hemmilä teki ottelun voittomaalin 55 minuutin kohdalla. Ottelun loppupuolella Janne Sammalkangas ja Mika Hemmilä kaunistelivat vielä lukemiksi 4-1.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Petri Määttänen oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen esitykseen tällä kaudella: "Mieltä lämmittää hyvä pelisuoritus ja päänahka kaksi sarjatasoa korkeammalla pelaavalta joukkueelta. Osoitimme, että meillä on eväitä hyvään pallolliseen pelaamiseen. Tänään vastustajan korkealla pelannut linja houkutteli meitä voimakkaasti murtautumaan sen selustaan, mutta ajoittain näytimme myös hyviä syöttökombinaatioita. Tästä on hyvä jatkaa!"