Pirteä esiintyminen Ylivieska Cupissa
Julkaistu: 22.05.2017 00.00

Lauantaina 20.5.2017 FC Ylivieskan tytöt osallistuivat kotipaikkakunnallaan järjestettyyn Ylivieska Cupiin. Valmentajalla olikin positiivinen päänvaiva, kun pelaajat olivat mukana hyvin runsaslukuisena ja vain viisi saattoi olla yhtä aikaa kentällä. Pelit alkoivat KPV:n tyttöjä vastaan aamulla klo 8. FC Ylivieskan tytöt olivat ennen tätä peliä ehtineet treenata yhden kerran ulkona harkkakentällä ja tämä näkyi pelissä. Ensimmäinen peli meni kenttää ja vastustajaa ihmetellessä, vaikka KPV toki oli myös selkeästi paremmassa iskussa. Viime kaudesta oltiin kuitenkin edistytty ja jo ensimmäisessä pelissä tytöt saivat aikaiseksi kaksi maalia.

Toisessa pelissä vastaan asettui Kaustisten palloveikot (K-PV). Tästä pelistä tytöt taistelivat koko historiansa ensimmäisen voiton. Peli oli hyvää ja maalipaikkoja oli runsaasti. Peli päättyi 6-1.

Seuraavaksi vastaan saatiin Ospan tytöt, joille oli heitetty haaste tulla testaamaan Ylivieskalaisten kuntoa. Ospalaiset tulivat alkuun kovaa ja pääsivät jo hieman karkuun kunnes tytöt jälleen heräsivät ja toisella puoliajalla tehtailivat maaleja päästen lähes tasoihin. Valitettavasti loppukiri ei riittänyt ja peli päättyi 4-6. Peli oli kuitenkin hyvää ja tasaista ja tähän mennessä jokainen tyttö oli herännyt talviuniltaan.

Viimeiseen peliin lähdettiin tarmoa täynnä, eikä väsy painanut jaloissa vielä kenelläkään, päinvastoin, jokainen tyttö olisi halunnut pelata vieläkin enemmän. Vastaan asettui GBK Kokkolasta. GBK sai hyvän alun ja pääsi johtoasemaan melko nopeasti ensimmäisellä puoliajalla. FC Ylivieskakin pääsi maalin makuun ennen puoliaikaa. Toisen puoliskon alussa GBK tuntui pääsevän karkuun nopeilla maaleillaan. FC Ylivieskan tytöt eivät kuitenkaan antaneet vielä periksi ja ottivat jälleen huiman loppukirin. Tytöt hallitsivat pelin loppua, mutta iso lätäkkö maalin edustalla haittasi maalintekoa. Silti kaksi maalia upposi GBK:n verkkoon. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan GBK vei pelin nimiinsä lukemin 3-4.

Kaikenkaikkiaan valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä päivän peleihin. "Jokainen tyttö paransi peliään päivän aikana ja viimeisessä pelissä oli jo hyvää tekemisen meininkiä. Lisäksi tytöt osaavat kannustaa toisiaan ja olivat ihailtavan positiivisia ja energisiä koko turnauksen ajan" kommentoi valmentaja Sini Hemmilä.