F09-10 tyttöjen kausi alulle
Julkaistu: 07.11.2016 00.00

F09-10 tyttöjen kausi alulle

F-Tytöt aloittavat kautensa salitreeneillä 17.11 alkaen. Treenit ovat torstaisin klo 17-18:30 Rannan koulun liikuntasalissa sekä sunnuntaisin klo 17-18 tennishallilla sählypuolella. Joukkueeseen voivat osallistua kaikki tytöt, jotka ovat syntyneet vuonna 2009 tai 2010. Harjoituksissa harjoitellaan monipuolista liikuntaa ja paneudutaan jalkapallon perustekniikoihin ja peleihin leikkien kautta.

Harjoitukset:

Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa talvikaudella (marras-huhtikuu). Treenit ovat torstaisin klo 17-18.30 Rannan koulun liikuntasalissa ja ja sunnuntaisin klo 17-18 liikuntakeskuksen/tennishallin salibandy-puolella (sunnuntain treenit aloitetaan 27.11.). Kesäkaudella joukkue treenaa (touko-syyskuu) ulkona. Harjoituksissa keskitytään perusliikkeiden kehittämiseen, motoriikkaan ja kehonhallintaan, jalkapallon perustekniikan ja taidon harjoittamiseen sekä ryhmässä toimimiseen. Treenit ovat leikinomaisia ja monipuolisia. Tavoitteena on luoda lapsille monipuoliset liikkumistaidot sekä liikunnan ilo.

Harjoituksissa ja turnauksissa joukkue noudattaa palloliiton valmennuslinjaa:Yksilökeskeinen valmennus lapsuusvaiheessa (7-11v.)

* Pallollisen pelaajan tulee saada itse tehdä omat ratkaisunsa, jotta hän oppii ratkomaan pelitilanteita. Valmentajan tehtävä on luoda ratkaistavaksi tulevat tehtävät ja ohjata pelaajaa oikeaan suuntaan.

* Vaikka tuntuu siltä, että pelaajille pitää opettaa paljon uusia asioita, annetaan heille kuitenkin mahdollisuus toteuttaa omia ratkaisujaan. Lapset eivät tarvitse valmentajaa, joka ohjaa kentän laidalta kaikkea tekemistä. Lapsille annetaan yksinkertaiset ja selkeät ohjeet ja annetaan pelaajien pelata. Valmentaja auttaa ja opastaa pelaajia aktiivisesti kysellen sekä rohkaisee heitä kommunikoimaan keskenään.

* Eri tahtiin tapahtuvan kehittymisen seurauksena harjoittelua eriytetään ja harjoituksissa käytetään tarvitaessa tasoryhmiä. Edistyneimmät voivat edetä nopeampiin ja vaikeampiin harjoitteisiin nopeammin. Jokaiselle pelaajalle annetaan kehittäviä haasteita omalla taitotasollaan.

Harjoituksissa ja peleissä kaikkein tärkeintä on kuitenkin myönteiset tunnekokemukset kuten ilo, hauskuus ja mielihyvä, henkilökohtaisten taitojen kehittyminen sekä sosiaalisuus ystävien ja joukkuetoimintaan osallistumisen kautta.

Varustus:

Sopiva varustus harjoituksiin on normaali sisäliikuntavarustus (t-paita ja shortsit) tai ulkona sään mukainen liikunnallinen varustus. Lisäksi kengät (sisällä sisäpelikengät/sisälenkkarit ja ulkona nappikset/lenkkarit) ovat välttämättömät turvallisuuden ja lajinomaisuuden vuoksi. Myös säärisuojat ovat pakollisia, loukkaantumisten välttämiseksi.

Jos pelaaja haluaa, niin seuran asusteita (punainen harjoituspaita ja mustat shortsit) voi ostaa Urheilu ja Lelu -liikkeestä.

Maksut:

Pelaajien tulee maksaa seuran kausimaksu (100€) ja jäsenmaksut (20€). Uudet pelaajat voivat kokeilla lajia ilmaiseksi kuukauden verran. Lisäksi jokaisen pelaajan tulee hankkia palloliiton lisenssi (25€). Myös vakuutus, joka kattaa urheilutapaturmat, pitää hankkia, jos sellaista ei ole. Palloliiton kautta vakuutus maksaa 4€. Muista maksuista päätetään joukkueen vanhempien palaverissa. Tavoitteena on, ettei maksuja tulisi kovin paljoa ja kaikilla olisi mahdollista pelata (Kenenkään pelaaminen ei saa olla rahasta kiinni ja jos tämän suhteen on vaikeuksia, kannattaa kääntyä valmentajan puoleen, niin etsitään asiaan ratkaisuja)

Tiedotus:

Joukkueen sivuilta (www.fcylivieska.fi) vanhemmat voivat seurata joukkueen harjoitusaikatauluja ja muita uutisia sekä ajankohtaisia asioita.

Uudet pelaajat ovat tervetulleita joukkueeseen! Lisätietoja antaa joukkueen valmentaja Sini Hemmilä (sini.hemmila@haapop.fi / p.0405208476) tai joukkueenjohtaja Tanja Isokääntä (isokaantatanja@gmail.com / p.0407538191)

Tervetuloa pelaamaan jalkapalloa iloiseen tyttöjoukkueeseen.


Seuran uusimmat