Pojilla erinomainen Kokkola Cup
Julkaistu: 25.07.2017 00.00

Pojilla erinomainen Kokkola Cup

Tämän vuoden Kokkola Cup tipahti poikien kesän ohjelmaan hiukan yllättäen. Kun mahdollisuus osallistumiseen tuli, päätettiin tarttua haasteeseen. Jo aiemmin neljä pelaajaa eli Niilo, Onni L, Veeti ja Veikka olivat saaneet kutsun FDS-WBA:n joukkueeseen, minkä vuoksi oli selvää, että meidän oma joukkueemme osallistuu tällä kertaa kilpasarjan sijasta haastesarjaan. Tuo oli perusteltua myös siksi, että joukkue tuli turnaukseen suoraan 1,5 viikon ansaitulta harjoitus- ja pelitauolta. Haastesarjassa oli tänä vuonna yli 30 joukkuetta ja se oli tasollisesti kova vastaten monen muun turnauksen kilpasarjaa. Hyvin piti pelata, mikäli aikoi kärkikahinoissa mukana olla.

Turnauksesta muodostui joukkueellemme sekä peliesitysten että tunteiden vuoristorata. Kaksi ensimmäistä ottelua KJS:ää ja Tervareita vastaan kulkivat erinomaisesti - ehkä liian helpostikin - eikä vastustajille annettu juuri laukaustakaan. Perjantai-iltapäivän otteluun Esse IK:ta vastaan tultiin sitten ylänappi auki ja ähtäväläiset pistivät meille lunta tupaan oikein kunnolla. Mikään ei onnistunut ja asenne sekä liike olivat täysin hukassa. Illan otteluun GBK Punaista vastaan läydettiin taas taistelutahto, mutta kaukana omasta tasosta oltiin silti. Ja kun vastustajan ykköspelaajalle sattui huippuilta, oli tuloksena selvääkin selvempi tappio. Kiitos kahden ensimmäisen ottelun maalien, selvisimme kuitenkin lohkokakkoseksi. Tämä oli mahdollista meidän, Esse IK:n ja KJS:n pelien mentyä ristiin, jolloin vertailtiin ensin maalieroja ja lopulta tehtyjä maaleja. Siinä vedimme pisimmän korren. Siispä lauantaiaamun jatko-ottelussa odotti oman lohkonsa kakkonen FF Jaro Punainen.

Jos oli edellisiltapäivänä lipsunut, olivat pojat rautaisessa tikissä heti lauantaiaamuna. Jaroa vastaan hyökättiin tehokkaasti ja pelattiin tiiviisti. Tuloksena puhdas voitto ja paikka puolivälieriin TUS:ia vastaan. Myös tuohon otteluun päästiin vahvasti liikkeelle ja iskettiin johtomaali. Loppuvaiheessa vastustaja kuitenkin pääsi tasoittamaan pienen eikä asiaa auttanut myöskään ottelun lopussa meille vastustajan käsivirheestä viheltämättä jäänyt rankkari. Mutta niin vain pojat kokosivat itsensä rankkarikisaan, jossa neljäs pari ratkaisi. TUS:n pelaaja ampui ohi ja meiltä Nuutti varmasti sisään. Tie oli selvä illan välierään, jossa vastustajamme oli vahvan turnauksen pelannut Palokan Riento (PaRi) Jyväskylästä. Tässäkin ottelussa pojat ottivat heti alussa ohjat ja iskivät johtomaalin. Kuinka ollakaan vastustaja tasoitti jälleen toisella puolikkaalla ja edessä oli toinen peräkkäinen rankkarikisa. Siinä ei paremmuudesta sanansijaa jäänyt, sillä Ville pysäytti maalissa kaikki PaRi:n kolme vetoa ja vastaavasti kaikki meidän kolme ampujaamme onnistuivat. Joukkue oli siis noussut edellisen iltapäivän kuopasta ja raivannut tiensä finaaliin!

Kuten Kokkola Cupissa aina, sunnuntai on finaalipäivä ja kaikki mitalipelit pelataan Santahaan kentillä. Meidän vastustajamme oli venäläinen Slavator, joka oli ollut otteluissaan vakuuttava. Joukkue oli fyysinen ja juoksuvoimainen puolustaen omaa aluettaan tiiviisti. Johtoon päästyään joukkue sai pelistä yliotteen, mitä pystyimme horjuttamaan vain hetkellisesti. Meillä näkyi otteissa myös neljän päivän matkustamisen ja aikaisten aamuherätysten aiheuttama turnausväsymys, lisäksi Eetun putoaminen rivistä edellispäivän tärskyn myötä vei meiltä paitsi tärkeää juoksuvoimaa myös yhden vaihtopelaajan. Lopputuloksena turnauksesta oli siis hopea sarjan parhaana suomalaisjoukkueena - tuohon ei moni varmasti etukäteen olisi uskonut! Poikia luonnollisesti finaalitappio tuomarilinjoineen harmitti, mutta ilmeet kirkastuivat useimmilla jo palkintojenjakoon mennessä. Ja hopeamitalitkin kiilsivät viimeistään kotona kirkkaasti.

FDS:n riveissä edustaneet pelurimme ottivat kaikki omissa joukkueissaan keskeisen roolin: Onni L oli FDS 07:n kantava voima pelaten isoja minuutteja puolustuksessa ja keskikentällä. Onni myös upotti varmasti oman rankkarinsa joukkueelle pronssit ratkaisseessa rankkarikisassa. Veikka, Veeti ja Niilo vastasivat valtaosasta FDS 06:n turnausmaaleista. Veikan lentokeli toi kaikkiaan huikeat 11 turnausmaalia! Loppujen lopuksi FDS 06 vei turnausvoiton päästämättä yhtään maalia varsinaisella peliajalla. Tiukka finaali Valkeakosken Nappulaliigaa vastaan nimittäin ratkesi FDS:n hyväksi rankkarikisassa. Otteluohjelmassa olleiden taukojen vuoksi meidän omassa joukkueessa pelanneet pojat pääsivät myös katsomaan ja kannustamaan FDS:ää useammassa ottelussa. Mieleen jäi varmasti kaikille erityisesti OsPa -ottelu, jossa kaikki viisi maalia syntyivät FC Ylivieskassa pelaavien pelureiden jalasta.

Turnaus osoitti, että 06-poikien jo vuosia tekemä työ kantaa hedelmää. Pojat ovat myös henkisesti todella kovia, mistä kertovat venymiset niin sanotuissa kuoleman otteluissa. Ja rankkareita ei turhaan ole harjoiteltu ;-) Yksilötaidot ja myös joukkuepeli ovat korkealla tasolla. Kesän turnaukset ovat hitsanneet porukan hienosti yhteen. FDS:ssä pelanneita kannustettiin innokkaasti, vastaavasti FDS-pojat kysyivät aina nähtäessä meidän pelien tuloksista. Mukava on myös huomata, kuinka pelaajamme jo tunnetaan muiden joukkueiden parissa ja kentän laidalla syntyy luontevia keskusteluja. Sama arvostus näkyy myös valmentajien välisissä keskusteluissa, joita tässäkin turnauksessa käytiin paljon.

Kausi jatkuu 5.8. E11-piiriturnauksella Pyhärvellä ja jo seuraavana maanantaina on odotettu P12 Kakkosen derby oman seuran 05-poikia vastaan. Tuolla samalla viikolla päästään vielä myös hakemaan revanssia Sievin Sisusta (kotiottelu 10.8.).

Kokkolan mitalistimme:

  • Kultaa (FDS WBA 06, E11 -kilpasarja): Kumpumäki Veeti, Takanen Niilo, Välimäki Veikka
  • Hopeaa (FC Ylivieska, E11 -haastesarja): Isokääntä Joona, Karhukorpi Valtteri, Kinnunen Eevert, Kinnunen Nuutti, Kokko Ville, Kääntä Juha, Leppälä Lari, Poutanen Onni, Ruuska Aleksi, Sipilä Lauri, Säily Semi
  • Pronssia (FDS WBA 07, E10 -kilpasarja): Länsipää Onni

Seuran uusimmat