06-poikien kevätkatsaus
Julkaistu: 24.04.2017 00.00

06-poikien kevätkatsaus

Jos oli maaliskuussa hiljaisempaa pelien muodossa, on huhtikuussa riittänyt ohjelmaa. Harjoitukset ovat pyörineet koko ajan tiiviisti ja saleista on pariin otteeseen päästy treenamaan myös ison kentän pelitapaa Kalajoelle. Molemmat kerrat ovat olleet juuri turnausten alla, millä on ollut iso merkitys. Energiaa harkoissa on ollut välillä liiankin kanssa ja pienissä tiloissa on pitänyt pähkäillä, miten saada tekeminen ja tempo korkealle tasolle. Mukavana boostina ovat toimineet Hemmilän Mikan kerran viikossa vetämät harkat. Uudet kasvot ja uudenlainen tapa tehdä asioita piristää aina niin pelaajia kuin toimihenkilöitä.

Mutta pelithän ne lopulta näyttävät missä mennään. Tässä suhteessa huhtikuun kaksi turnausta ylittivät odotukset. Aiempina vuosina erot koviin vastustajiin ovat olleet suurimmillaan talvikauden lopussa, nyt pojat ovat kuitenkin päässeet hienosti kiinni peliin ja pystyneet parantamaan selkeästi turnausten aikana. Todella positiivinen asia on ollut energinen ja aktiivnen peli eli jalat ovat liikkuneet ja tilanteisiin on reagoitu aiempaa selvästi nopeammin.

Huhtikuun turnausten tavoitteena oli saada pelikokemusta koko porukalle. KPV:n Kevätturnauksessa 8.-9.4. osallistuttiin 06-haastesarjaan, jossa tuloksena oli hopeasija ilman tappioita ja vain kolmella päästetyllä maalilla! Yksinkertaisen sarjan voittaja ratkaistiin lopulta maalierolla, kun tasapisteisiin päätyi kolme joukkuetta. Siinä tarkastelussa TUS veti pisimmän korren. Harmillista, että keskinäinen ottelu oli turnauksen ensimmäinen - yksi peli alle ja tasapali olisi voinut vaihtua voitoksi. Nyt tuo eka peli meni vielä leveyden ja ajoitusten opiskeluun. Silmiinpistävää oli haastejoukkueen kyky toteuttaa vahvaa syöttöpeliä. Tilanteet haluttiin voittaa ja pallonmenetyksiin reagoitiin nopeasti hankkien "vallan väline" takaisin. Pelin kehitys kahden päivän aikana oli vahvaa ja joukkoon mahtui myös pari reilumpaa voittopeliä, jossa maalivahdin työt jäivät vähiin. Kuten Kokkolassa yleensä, turnauksen haasteena olivat pitkät pelien välit odotusaikoineen mutta hyvin pojat pitivät mielen korkealla ja olivat aina valmiita seuraavaan peliin.

Oulu Boys Cupiin lähdettiin sitten mittaamaan todellakin tasoa, kun osallistuttiin 15 joukkueen kovaan 06-kilpasarjaan. Arpa oli heittänyt samaan alkulohkoon muun muassa Pohjois-Suomen ehdottomaan kärkeen lukeutuvat Ajax Valkoisen ja OLS Etelän. Kun takatalvi lisäksi muutti turnauksen kenttäjaon ja samalla ottelu-ohjelman vuorokausi ennen pelejä, olivat lähtökohdat haastavat. Poikien kaikki pelit pelattiin hiukan tavallista kapeammalla Normaalikoulun tekonurmella Kaijonharjussa. Kenttä oli vielä lauantaina todella märkä ja kentän ympärillä oli isot vallit lunta. Pojat eivät kuitenkaan antaneet olosuhteiden vaikuttaa, vaan ottivat turnauksen viidestä pelistä kolme voittoa (OLS Kreikka, PonPa, SuPS). Näitäkin merkitysellisempiä olivat kehittävät matsit kivikovia Ajaxia ja OLS:a vastaan. Vaikka molemmista otteluista kirjattiin tappiot, olivat esitykset tässä vaiheessa kautta todella hyviä ja rohkaisevia.

Pelin tempo ja pyrkimys omaan vahvaan pallolliseen peliin olivat hyvällä tasolla. Huolellisuutta ja suoraviivaisuutta oltaisiin kaivattu hivenen lisää, samoin syöttöjen ajoituksiin jäi parannettavaa. Silti syöttöpeli oli hyvällä tasolla eikä väkisin puskemista nähty kuin ajoittain. Sarjan lopullisesti voittanutta Ajax Valkoista vastaan pelattiin lauantai-iltana todella tasainen ja korkeatasoinen ottelu, joka olisi voinut kääntyä yhtä hyvin meille. Vastustajan johtomaali syntyi lopussa ja sen päälle tulleet osumat olivat vain kosmetiikkaa meidän hakiessa osumaa pienellä riskillä. OLS Etelää vastaan saatiin puolestaan mahdollisimman huono alku vastustajan prässätessä rajusti 2-3 pelaajalla. Mutta niin vain pojat alkoivat saada jalkoja liikkeelle ja löysivät avaimet vastustajan prässin purkamiseen. Ja tämä avasi heti peliä maalipaikkoineen. Muutaman maalin karkumatkalle päästetty vastustaja pistettiin toisella jaksolla koville ja sen päästi piinasta vasta lopussa tulleet pari maalia.

Lopullinen sijoitus Oulussa oli seitsemäs, kun sijoitusottelu SuPS:a vastaan hoidettiin tyylikkäästi. Olimme samalla paras Oulun seudun ulkopuolinen joukkue. OLS valmentajan aamupelin jälkeiset sanat osoittautuivat todellakin todeksi: "Tämä peli oli yksi turnauksen laadukkaimmista peleistä. Teillä kävi tosi huono arpaonni, kun jouduitte tähän kuoleman lohkoon". Pärjäämme tällä hetkellä koville vastustajillemme taidollisesti ja pelillisesti, erot tulevat vielä fysiikassa ja uskalluksessa voittaa tiukkoja pelejä - toisin sanoen henkisessä kantissa. Sitä voi opiskella vain pelaamalla kovia matseja. Pitää myös muistaa, että meillä on nuori ja varsin pienikokoinen joukkue. Oulussa mukana oli useampi loppuvuodesta 2006 syntynyt pelaaja, kaksi 07-ikäistä ja lisäksi apuvoimina yksi 08-ikäinen. Hatunnoston arvoinen suoritus!

Huhtikuun kokemusten myötä on äärimmäisen hyvä jatkaa kevättä eteenpäin. Kun vain takatalvi hellittää ja päästään ulos treenamaan, tulee peli kehittymään vielä harppauksittain. Vaikka välillä talven aikana harkoissa on hakattu päätä seinään, osoittavat hyvät huhtikuun pelit, että kyllä ne jätkät sittenkin kuuntelevat ;-) Yläkuvassa Oulun talviset olosuhteet alkulämmittelyssä, alhaalla epäviralliset joukkuekuvat Kokkolasta ja Oulusta. Vaikka ilmeet ovat varsin vakavia, niin kyllä ne pelit oikeasti antoivat aihetta hymyyn!


Seuran uusimmat