Seinäjoen matkakertomus
Julkaistu: 21.12.2016 00.00

Seinäjoen matkakertomus

06-pojat kävivät viikko ennen Joulua kaksipäiväisessä Wallsport-turnauksessa Seinäjoella. Matkaan lähdettiin ensimmäistä kertaa niin sanotusti miesten kesken eli 11 pojan lisäksi matkassa oli viisi aikuista koostuen muutamasta toimihenkilöstä ja parista isästä.

Matkaan lähdettiin lauantaiaamuna klo 7:45 yhteensä neljällä autolla. Järjestäjät olivat armollisesti laittaneet ensimmäisen ottelumme alkamaan vasta klo 11:30, minkä ansiosta startti ei ollu ihan kukonlaulun aikaan. Sovittu oli etukäteen, että puhelimet jätetään kokonaan kotiin tai annetaan vasta paluumatkalle. Se ei menoa haitannut, autossa aika kului siivillä jutellen, vitseillen, korttia pelaten - kuka mitenkin. Meno äityi jossakin autossa välillä jopa riehakkaaksi ;-) Lyhyt kahvi- ja vessatauko pidettiin Evijärven ST1:llä, sitten matka taas jatkui.

Seinäjoelle saavuttiin hiukan puoli yhdentoista jälkeen. Melkoisen vaikuttava oli viime kesänä valmistuneen jalkapallostadionin, pari jäähallia sekä viikonloppuna pelipaikkana olleen Wallsport Areenan sisältänyt urheilualue. Ja ei ollut haukkumista myöskään viimeisimmässä - lämmin kuplahalli, jossa päädyssä kahdessa kerroksessa kunnon sosiaalitilat ravintoloineen. Ja tekonurmen koko täysimittainen 11 v 11 -kenttä. Turnauksessa tuo oli jaettu kahteen eli toisella kentällä pelattiin 06-sarjaa, toisella 05-sarjaa.

Peleistä on kirjoitettu jo otteluraporteissa. Pojilla oli selvästi into piukassa, kun pääsivät pitkästä aikaa kunnon oloihin. Toisaalta peli- ja harjoituskokemuksemme 8 v 8 -pelistä oli syksyltä ohut. Vain kertaalleen oltiin päästy Raahessa tuota kokeilemaan. Tämä tietenkin näkyi peleissä (vastustajina VaNL, SJK-Juniorit 05-haaste ja NoPS), jotka päivän aikana paranivat - poislukien illan viimeinen peli, jossa vanha tuttu HauPa pääsi nautiskelemaan meidän unessaolosta. Turnauksen kova taso paljastui todella päivän aikana, mitään ei saatu ilmaiseksi, sillä vastustajilla oli taitavia pelaavia joukkueita.

Yksi turnauksen odotetuimpia juttuja oli majoittuminen hotelliin. Paikkana oli kaupungin laidalla oleva perinteikäs ja arkkitehtuurisesti erikoinen hotelli Sorsanpesä, jossa meillä oli toisessa kerroksessa viisi vierekkäistä huonetta. Kussakin huoneessa oli aikuinen ja kaksi poikaa. Hotellille päästyämme ensimmäisenä oli ohjelmassa hotellin allasosastolla käynti. Vesi oli viileää ja meteli kova, mutta kivaa oli. Ennen nukkumaan menoa pojat ehtivät hiukan juoksennella käytävillä ja vierailla toisten huoneissa, sitten iltapalaa naamariin ja unten maille. Tai näin ainakin olisi homman pitänyt mennä ;-)

Aamuun herättiin varsin kivuttomasti ja suurin osa oli aamupalalla aikataulussa. Sen jälkeen kamat kantoon ja liikkeelle. Hallille saavuttiin hyvissä ajoin ja alettiin valmistautua ensimmäiseen peliin, joka oli ns. ylimääräinen harjoituspelikierros. Meilä vastassa NoPS toista kertaa. Ja vain puoli tuntia tuosta niin pelattiin aamun toinen peli SJK:ta vastaan. Sitten olikin vuorossa pitempi tauko sillä jäljellä ollut sijoituspeli alkoi kolmen tunnin tauon jälkeen. Tauko lähti liikkeelle turnausruokailulla, jossa jännitettiin olisiko tarjolla jo kolmatta kertaa tonnikalalasagnea.. Pelko osoittautui turhaksi, nyt mentiin makaronilaatikon voimin. Se maistuikin pojille edellispäivän ruokia paremmin. Tämän jälkeen oli vajaa pari tuntia vapaata touhuamista. Osa lepäsi, toiset painivat ja olipa tarjolla katsottavaksi myös 02-syntyneiden harjoituspeli SJK:n ja Jaron välillä. Hyvää oppia siitä, miten isommat pelaavat 11 v 11 -peliä - Jaro vei lopulta SJK:ta kuin pässiä narussa.

Viimeiseen peliin lähdettiin hakemaan voittoa ja mikä hassuinta, vastassa oli jo NoPS jo kolmatta kertaa viikonlopun aikana. Peli oli taas tuloksellisesti tiukka, mutta niin vain siitäkin niukka tappio tuli, vaikka pelinhallinta oli selvästi pojilla. Tällä kertaa turnaus ei siis tuonut voittoja ja jäimme omassa sarjassamme jumboksi. Toisaalta taso oli kova ja yhtä lukuunottamatta pelit tasaisia. Jos meillä olisi ollut pohjalla enemmän ison kentän kokemusta, niin tuloskin olisi todennäköisesti ollut toisenlainen. Kaikkiaan turnaus palveli siis äärimmäisen hyvin tavoitteita, saimme juuri niitä tarvittuja kovia pelejä.

Eivät pojat kyllä jääneet tuloksia murehtimaan, vaan paluumatkalla puheensorinaa ja naurua taas riitti. Turnauspelien jälkeen luonnolliesti odotti palkinto "mässyn" muodossa. Osa pysähtyi ruokailemaan ja makeisostoksille jo Seinäjoella, osa jatkoi Evijärvelle asti. Lopulta autokunnat olivat perillä Ylivieskassa noin iltakuudelta. Kaikkiaan toiminnantäyteinen ja mukava viikonloppu osoittaen, että poikien kanssa kyllä uskaltaa lähteä jatkossakin paripäiväisille turnausreissulle. Jos seuraavalla kerralla oltaisiin sitten jo ihan perinteisessä koulumajoituksessa?

Alla vielä muutama kuva viikonlopulta otteluraportissa jo olleiden lisäksi. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille!




Seuran uusimmat